Sparks Fly...
Errrr
Friday, January 31, 2014 • 11:52 PM • 0 comments

Assalamualaikum? Hai awak awak yang cantik dan kacak kacak macam saya tuuu *lambai tangan. Maaf lah kurang pembetulan sedikit. Btw, minggu ni aku balik. So, dengan ringannya tangan aku yang comel ni untuk menaip dengan kemasnya. Wahaha. Macam kelakar je. okay sebenarnya tak kelakar pun k. Langsung tak kelakar.

Aku rasa macam emosi macam tak berapa nak betul je. Ann? ann? Okay nak cerita ni! 20hb haritu junior a.k.a budak tahun satu masuk. Kira yang ni first intake lah.  Adik aku pun first intake. Sumpah penad gila. Nak kejar pendaftaran untuk budak tahun satu and adik aku. Penat woi! Rasa macam hape je. Dengan blazer kena pakai. Eh, betul ke ejaan tu? Entah lah. Bantai je lah. Dah lah panas, penat pulak tu. Rasa nak pitam je. Jalan sana sini. kelakar pun ade. Sebab blazer tu beso gedabak. Dengan baju koperat tudung masuk dalam. Perhh. Tak dapat dinafikan, junior banyaj yang lawo-2, kacak dan handsome macam aku. Tapi bape hari lepas second intake masuk. Wahh, lagi suci mata aku nak mencuci. Aku cuci bukan nengok junior lelaki, tapi perempuan. Untuk kawan tersayang kan? Dia nak adopted sister katanya. . Penad lah nak bercerita. Tapi disebabkan aku baik hati, aku sambung jugak.


Okay, ada lah hamba Allah ni, junior. Sumpah sekali tengok cantik. Haha, aku yang perempuan ni pun kate dia cantik. Lembut gila. Tak macam aku ni, cepat panas sikit. Then antara dua wanita ni berebut. Macam comel je nak gegaduh kan.Salah seorang tu dapat berangkat ngan budak tu. No wonder lah. Dia pum chantek. Haha. Dah ah, Bosan pulak aku nak cerita.Tapi part yang paling best diorang tanya "kau pulak piqa, bila lagi nak cari adik? Aku dah dapat dah :)". Dengan ayat yang makan dalam, aku jawab "haha, tahniah lah dah ade adik angkat. Adik sendiri pun tak habis jaga, nak jaga adik orang lain? Tolong lah faham. Adik kau tu, dah habis jaga ke? Junior dalam dorm ni pulak? sapa nak jaga? and bla.blaa..
okay tu je kut. k boboiiiiiiiiiiii

HELLO SWEET 17, GOOD BYE SWEET 16 :*
Friday, January 3, 2014 • 7:32 PM • 0 comments


<3

Ehemm, assalamualaikum.Hai korang? What's up? Hope okay jelah kan? Haha, gila kau tak okay kann? Kihkih.  Hokhok *batuk* mesti pelikkan sebab ape aku tetibe update blog ni? Wahhhh *terkejut* Dah berapa tahun tah tak update. Cehceh. Konon pura pura tak wujud lah tu? Padahal hari hari aku type kat blog ni, cuma tak update lagi je. Ehhhh, menipu lah tu hari hari kann? Merajuk lah diary aku nanti kalau aku tak tulis kat dia.


Btw, now im gonna be sweet 17 this year! Ohh. How sweet? Its mean I have take SPM examination? Haa? Kidding me? Yes. I dont have to. Because study I at Vocational College. Haha. Speaking LONDON pulak kauuu! Haha, Hmm, bye sweet 16. Huhu. Btw Selamat Datang 2014 *lambai tangan* dan selamat tinggal 2013.. Banyak moment aku kat 2013 ni. Banyak benda jadi. K aku malas nak ingat. Senang kata 2013 ni banyak racun dari madu. More pain more fun? Haa? *hantuk kepala* Well, sebab banyak benda jadi, aku malas nak ingatlah kan.... Harini 4/1/2014(sabtu) ni kakak aku dah nak balik. Perkataan lebih tepat lagi, cuti mid sem dia dah berakhir.

...

Mybe entri aku kali ni lebih panjang sikit dari yang sebelum sebelum ni. HAHA. Gasak lah kau nak bace. Aku type je ape yang ade kat OTAK aku ni haa. Well. Comel kan otak aku ni?  Okay lah sebenarnye aku nak cerita secara ringkas tentang tahun lepas. Hmm akhir bulan 1 aku berpisah dengan sahabat sahabat aku yang disayangi. Sedih k sedih. And F.A.M.Z.C tinggal 2 orang je kat SMKKJ tu haa. Yelah, myra pindah time form 2, then zaty pindah time form 3. Aku pulak pindah time form 4. Aku memang sedih sebab kena tinggalkan diorang. Tapi ape boleh aku buad? "Terpaksa" pindah. Atas keterpaksaan. Haaa, rase nak nangis pulak. okay control sikit. Tak macho ah cenni. Hmm, ape yang DIORANG buat tu mungkin yang terbaik untuk aku. Jadi redha jelah. Walaupun aku rasa nak mati setiap kali kenangkan mereka Sahabat ku dan ARIFFIN ARSHAD. Hm. Sedih sangat. Tapi aku mula jadi orang lain selepas aku last nampak mak and ayah aku dengan anak mata aku ni. Tinggalkan aku. Maksud nye dorang balik lah. 


yep

Start tu aku jadi orang lain. Aku lagi suka duduk atas katil dan baring sambil sumpah seranah. HAHA. Shit kan? Senyum yang terukir semua palsu. Aku tak pernah okay pun kat situ. Tapi yang penting kat sana semua bebaik. Baik sangat dengan aku. Alhamdulillah Allah pertemukan aku dengan orang yang baik baik. Tapi aku je yang jahat. Hm, aku je yang jahat. Aku lagi jahat. Aku taktahu lah tu sape senanye. Dekat sana aku ada buat diary. Tapi diary aku hilang. Aku tampal macam macam kat situ ape yang aku luahkan kat situ, semuanya lah. Aku tau 'orang tu' yang ambil.  Sebab aku nampak dan tak boleh buad pape. Hanya mampu pandang 'orang tu' dengan penuh kebencian je. Aku tau, tak baik berdendam. Tapi, tu je memori yang aku ade sepanjang aku dengan sahabat aku yang lain. Diorang tak boleh faham ke? Hmm, banyak benda yang hilang. Gambar yang IPIN bagi tu pun takde. Album yang ade gambar kengkawan aku pun hilang. Dorang nak apa sebenarnye? Bia lah. Hmm. Aku tak boleh berhenti berdendam dengan diorang. Aku mintak maaf, walaupun diorang taktahu aku mintak maaf. Lepas gambar and kad yang ipin bagi hilang. Seolah olah dia pun akan hilang dari hidup aku. Dan ternyata ye! Dia memang pergi dari hidup aku. Walaupun ade orang baru. Dia tak sama macam kau. Okay lah. Aku tak mampu nak teruskan penulisan aku ni. Sebab banyak sangat mengarut dan mencarot. Insyaallah aku sambung dilain hari. Tapi aku tak janji. Take care sahabat yang disayangi. Assalamualaikum


LOT OF LOVE:
AFIQAH BADRUL
...
...
...

Labels:


Idontknow
Saturday, November 30, 2013 • 3:19 AM • 0 comments

Hello ! hai readers-2 sekalian? *lambai tangan* Act, aku taktau rasa nak post something kat blog yang dah ade sawang-2 ni. Ingatkan nak post semua yang aku draft. Tapi maxam tak sempat je. Insyaallah satu hari nanti. cehhhhhhhh. Bajet je akunniii.

Lerwwss
Friday, August 2, 2013 • 8:53 AM • 0 comments

Assalamualaikum . haiiii *lambai tangan* korang ape khabar ? Hope baik-2 bolaka lah ehh . :D sekarang ni dah mula cutii . *yeayyyy*  Tak yah pegi sekolah . Brr . lately nii , aku asek demam , sakit kepala , muntah-2 . Brrr . Jaga kesihatan korang tauu ? Jgn jadi macam aku . Hahaha .


Hmm .. Sebenarnyeee kann .. Aku rindu someone . Rindu sangat ! Adalah seorang hamba Allah tu . Sayang kau sangat ! Iloveyoudamnmuch ! A lot . 

Dah lah , byeee . Nak lepakk . 

Labels:


Apeeetahh
Saturday, July 27, 2013 • 5:47 PM • 0 comments

Haiii ! Whats upp ? hehe . Lame nye mike tak update blog yang comel nii . hahaha , bukan ape , lately ni , malas nak update and agak busy dengan assignment  yang xomel-2 tu pensyarah bagi . Brrr *takguna betul*

Hmm , bebaru ni , aku dapat result exam sem 1 . Hureyy . Alhamdulillah result okay . Satu kelas aku , lulus . haha . Walaupun , A's aku sempat kutip sikit je , dari membe-2 aku yang tamak haloba , amik A's bebanyak *gurau kay* . Tapi aku bersyukur , dengan ape yang ada . Tu pun byk jgak lah . Aku berazam and aku akan kalah kan dorang yang tamak haloba tu *gurau* dengan A++++ aku , jgn terkejut bila aku berdiri atas pentas untuk amik DEKAN kat atas pentas . And parents aku menangis kegembiraan . hehe . Okayy , jauh nye aku melalut . Orang bengap , boleh bodohkan budak yang blurr , bukan dengan budak pandai , yang rakus dengan ilmi . hahaha . okay dahh . Petang ni kena balik hostel . Babess betul . byee guyss , nak smbong tido . hehe


Labels:


Bosan -.-
Saturday, April 13, 2013 • 12:32 AM • 0 comments

Assalamualaikum ! Haii :D Hari yang sangatsangatsangat membosan kan dan sangat panas -. .- mandi pun tak terasa dah mandi sebab berpeluh balik -_-" Mandi peluh >,< hahaa . Eh , dah bape bulan aku tak update kan ? Rindu tak ? Mesti lah rindu kan ? *perasan* sokay lahh . Sape lah nak rindu aku *touching* hahah xD Aku takde mende nak diceritakan . So , byeee :*

Monday, December 31, 2012 • 7:11 AM • 0 comments

Assalamualaikum , Haiii :D ehh , lebih kurang 40 minit lagi nak masuk tahun baru ! Ohh yeahhh :D Dah nak tua pun aku niyh :( tanak tuaa . hahahah xD okay . act aku tengah penad lagi sebab cat + prepare untuk sekolah nanti . Arhh . tu jee . Babaii :D

Disclaimer
No harsh word please !


Hello, stalker ! Kidding . Nur Afiqah given name to me but just call me Afiqah . Sweet fifteen -2012- like to Sleep :D Already taken^^ hope you enjoy . Bye ! .




Tagboard
Shout out loud !




Time Machine
let's get back...



Credit Card
Big clap for them...


Skin by : Najmi Supian
Picture take from : We Heart It
Linkies code : WANA
Big Helped : Them